Back ..

En glass å lite pepparkakor satt fint efter en god mat ! ;)
 
Idag var det första "riktiga" dagen med Felix. Han är SÅ otroligt fin å snäll! Knoppade manen å luggen samt borstade ut svansen, fining dedär. Sen red jag Surprise på åkern vilket gick bra, nöjdare går det inte att bli !
 

Tjenare !

Förlåt för den extremt dåliga uppdateringen igår, varken mobilen eller datan vill fungera,hmm..
 
Well, nu sitter jag framför en fungerande datam så vad ska jag klaga på? ;-))
Är hos mormor & morfar å har precis käkat mat, gosh va mätt ja blev.. Vidare till fikat då, brb !
 
 

Mega rubriiik .

Har ätit & duschat för en stund sen, och som jag sa i videon förut, så ska vi åka å möta upp killen som kör både Felix och massa andra hästar som ska till sina ställen. Däremot blir det inte förens 9/10, så komemr väl inte vara hemma förnens 11-12 inatt, skola på de.. Wiiieee :DD
 
Nejmen, RIKTIGT taggad på å få se biffen himself, kuligt värre!
 
Idag har jag oxå haft bloggen i 1 år. Har verkligen mognat på året jag bloggat här, å känner mig fortfarande sugen på å blogga... Jaja, detta är bara början.. <3
 

Bloggen 1 år!

Tjenare

Kikar förbi lite bara, ber om ursäkt för den urusla uppdateringen, men har inte haft tid idag, men vi hörs imon, puss ❤

Hejsan !

Som ja skrev igår så skulle jag åka hem idag, och Emilia följde med. Vi gjorde itne så mycket, testade mest å baka, vilket inte vart så lyckat, hehh..
 
Snart kommer mormor & hämtar mej, ska sova där eftersom mamma är iväg och ska tävla med 2 hästar, håller tummarna!
-------------------------
Imon så är det först skola, sen ska jag till stallet, Surprise ska ridas lite lugnt, sen vidare till ridskolan.. (:
 
Nej, nu måste jag kila, men tar första bästa datorn hos mormor&morfar promise ! ;)
 
 
 

Tjenare !

Sitter och kollar på tv, intresseklubben antecknar, right ? ;-)) Haha ..

Det var gått suveränt i stallet idag, supermysig tur med Sara, Daniel mamma å Mats, å gick super när jag hoppade Surprise i paddocken. Hoppade 65 från en början, å sen hoppa Sara upp å hoppa några 90 språng som gick super ! Sen hoppade Michelle upp, som kom runt 1. Tog något språng på 40cm.. Vi red väldigt korta stunder var, så hoppade några 80språng på slutet, barbacka. GUD vad fin hon är nu.. <3

Bästa kvällen

Gud vad glad jag är. Peppad som *** inför onsdag/torsdag, är med bästa folket och allt är bara SÅ bra.
Har precis ätit mat med mamma, Mats, min syrra Sara och hennes pojkvän Daniel Breitholtz, som b.l.a varit Idol Juryn i 4 år, skriver låtar osvosv. Jätte trevligt :-))
 
Just nu gör jag inte så mycket, kollar runt på bloggar, lyssnar på musik och tar det lugnt. Imorgon ska jag till stallet, Mamma, Mats, Sara, Daniel och jag ska ut på en lång tur, alla kör förutom jag som ska rida någon av mammas hästar, sen ska Sara & jag hoppa lite, barbacka, på Surprise i paddocken, ska även försöka lura upp daniel, hmm.. ;-)) Kommer video på de iaf, de lovar jag.
 
Nä, nu ska jag gå ut å se på daniel när han trollar, shit vad förbannad man blir när man inte fattar hur han gör, hehe..
 
Snart kommer han.. <3
 

Frågestund !

Nu kör vi på en frågestund! Fråga om vad som helst, svarar 100% på ALLA frågor. 
 

Hästarna i stallet

@@ fika

Sitter å fikar efter ett lyckat pass ute i kylan. Surprise var verkligen superfin idag, något lat, men de är ju inge konstigt alls ;) Jobbade henne i form idag, la en stor volt vid C & A o 3 små volter längs långsidorna. Hon var smidig och samarbetsvillig. Kul !

Nu ska jag ta å dricka upp nyponsoppan å sen ut i stallet för å fixa hästarna, kram !

Uppdatering

Gomorron!

 
Vaknade för ett tag sedan, ska käka lite frukost å sen byta om, sen kommer Linda, mammas kompis å vi åker tillsammans ut till stallet :) Surprise ska ridas ut, inga krav utan bara mysa. Ska pyssla om henne lite extra å gosa. Sen är det lite stallfix !
 
Jag är enormt taggad tills på onsdag, när Felix anländer herregud, kan inte vänta längre... Haha ;-)) Min nya biff (:
 

O.V.E.R.H.A.P.P.Y

Herre gud vad glad jag ä.. Skulle precis avsluta sista lektionen idag i skolan å skulle klicka iväg ett sms till mamma om hon kunde köpa ost & skink sallad, då det inte var någon god mat i skolan.. Fick bara till svar " köpt häst"..
Gud vad paff jag blev.. Vem? Hur? När? Va sa du nyss?... Ungefär så tänkte jag då.. ;)) Klart de va drömponnyn jag dreglat efter läänge...
 
Iallafall, Felix heter han och kommer redan på Onsdag natt.. Någon här som hoppas att skolan på torsdag ska gå foort.. :'DD
Felix är en D-ponny, som är slutmätt på 1.46cm. 7 år, fast utbildad som en 5-åring ungefär. Han är så otroligt fin o go ! Mamma pratade med tjejen som ägde honom innan dom som har han nu, Sofia. Hon berättade lite, att han kunde se markspöken och kunde bli lätt spänd osv, o lite tittig i ny miljö, men att han älskar att hoppa och har en egen wroom motor.. ;-)) Felix blev utbytt mot en storhäst, och har bara vart hos tjejen som har han nu i 1-2 veckor, och hon har b.l.a varit beridare hos John Whitaker. Rätt häftig. Men iallafall, en sån sjukt fin ponny, och det ska bli SÅ kul att utvecklas med honom.
 
Mina damer och herrar.. HÄR ÄR HAN, KUUNGEN. ;-))
 
 

Bygger om bloggen på nytt..

 
NU tar jag nya tag. BORT med all lathet, å tar istället fram flitiga fingrar.. ;-))
 
Idag har jag åkt hem efter skolan, Moa hängde med. Gjorde inte så mycket, tog det mest lugnt.
Imon ska ja till stallet, Surprise ska nog ridas ut en liten sväng, bara mysa. Har fått ett napp på henne,
en familj som precis flyttat till en hästgård, skulle bara köpa en ponny så Surprise har någon kompis, känns iallafall bra! Har hittat en sjukt fin ponny som jag kanske ska åka å provrida, den är SJUKT fin, men ska inte säga så mycket när jag itne riktigt vet klart hur det blir.. Men hoppas . ;)
 
Nu ska jag snart vara snäll å hjälpa mamma med maten, sen ska jag färga håret, lite brunare bara.
Hörs senare, puss!
 

Göttar..

Hellu

 
Åkte hem idag efter skolan då mamma är på väg någonstans, för Batman ska starta. Håller tummarna för dom..
Emilia följde med mig hem, bästavän. Hade det bäst, käka nudlar *host* med pinnar.. Iallafall försökte ;)
 
Imon ska jag till stallet, Surprise får gå ett lugnt pass, genom skogen eller något. Sen vidare till ridskolan, där jag har Fionn, super fin ponny !
 
-------------------------
Har kollat på lite hästar, å jisses.. Fastnat för en rejält mycket, får se vad det blir av de.. ;)
 
 
 
 

Tjenare, du & ni ..

Vart en skön dag, gick upp 7, tröttare än någonsin.. Som vanligt ..
 
Idag var det iskallt ute, -15.. Usch, imorse hade jag ingen lust alls att va ute.. Käkade iallafall frukost å
hjälpte mamma att mocka stallet. Sen red jag Surprise, vilket gick sådär.. Sen grillade vi korv å hade det göttgött..
 
Nu har jga duschat och satt på mig kläderna jag köpte igår.. Ikväll ska jag ut, men vart har jag ingen aning.. mamma som hittat på något. ;-) Hon råkade bara bli liite avslöjad.. Satt å snackade med min kompis, Amanda, på mess.. Hon frågade vad jag skulle göra ikväll, å ja sa att jag lixom skulle bort.. Det skulle tydligen hon oxå, å vi skulle båda 2, vara samlade kl 7 ikväll.. Å bara våra mammor som visste vad som skulle ske ikväll.. Å eftersom att min familj å deras familj brukar fika hos varandra, och umgås annars så.. Jaa ;')) Whoopsi mamma .. BUUSTED.
 
Men känns ändå rätt skojj att få va me Manda.. Men va vi ska göra, hmmm...?
 
 
 

Tjenare

Efter mycket tjat från flera håll, så uppdaterar jag bloggen.. Hmm..
 
Iaf, idag har jag varit emd min kompis, Moa, på stan. Hade de bäst.. Köpte även millitär taights, ett brunt, och ett lite mer grönt linne, å sen en millitär schal till de.. Åhåh, snyggt. <3 Min bruna tröja till de oxå. Köpte även klackisar till, snygga som.. Jaa.. ;) Å blev typ 1 meter längre oxå, höhö ;33
 
Imon ska jag till stallet å rida lite lugnt på surtanten.. På kvällen ska mamma lura bort mej någonstans, å på söndag ska jag nog vara me Moa igen.. Nu ska jag ta å försöka få bort limmet jag råka ha ut.. på mina händer.. Skulle laga en ring som jag köpte idag, tog fel limm, sånt som inte går bort.. Å hade ut de öevr mina händer.. Smart va de ja.. Puss, å Liv, är du nöjd nu? ;-)<3
 

Hej!

Inte uppdaterat er på ett tag, sorry för de. Tänkte tidigare idag att jag skulle ta en bloggpaus, men när ja loggade in här å ser att jag fått härliga kommentarer o att statestiken fortfarande är på topp, så kan jag inte mer än fortsätta.. Så NU sätter vi igång uppdateringen igen. Let's GOO.
 
Nu är det lite ändrade planer.. Har nu tagit beslutet att gå vidare till en ny häst.. Surprise ska lånas ut på livslång tid till någon som vill ha henne som promenad / skogs - häst. Har inte hjärta att sälja henne, och hon är trots allt 20 år.
Och med detta kommer jag skaffa en ny liten krabat, som jag kan satsa lite högre på..
 
Men nu är maten klar, brb.. ;)
 

Hmm..?

Öhh, borde snarare skärpa mej att säga "måste skärpa mej å uppdatera bättre", för känns inte som att det hjälper så *host* mycket.. ;) Har iaf vart me Moa idag, har inte gjort så mkt..

Imon ä de skola, hmm ;//

Gokväll!

Nej, nu får jag skärpa mej, bättre uppdatering, promise.
---------------
Idag har det vart en skön dag. Red ut på Surprise, barbacka och bara njöt lite, skönt. Sen hem o käka god mat å hoppa i dushen, resten av dagen har spenderats åt datan. Snackar me vänner på skype och bara tar det lugnt.
Imon kommer min kompis Moa vid 11, och vi ska göra dagen minnesvärd, yesyes! Nu ska jag fortsätta snacka med Milli på skype, innan hon börjar kalla mig bloggnörd, hehh. <3

Ut å rida ponnyn nu..

Hey..

Åhh va dålig jag vart på att uppdatera.. Var helt slut igår när jag kom hem från travet...
 
Surprise fick vila idag & jag åkte hem, skulle vila upp mig, men även fast jag bara slappat så känner jag mig inte utvilad.. Kanske ett bad fixar de mesta ;-)) Ska snart äta, tack snälla mamma som tagit hand om Suris idag.
----------------------
Har även fått nya stigbyglar. Sjukt bra att rida i, får en bättre sits, är lixom lite emr "gung" i dom. Från bästa Bidermans, såklart. ;)
 
 
*Dom bruna, med sverigeflagga på sidorna, hur snyggt..? <'3
 
 
 

Gonat

Bättre uppdatering imon...

Lite uppdatering..

Ojj, bra jag vart på å uppdatera er.. Eller inte ;)
 
Har iaf vart en rätt lugn dag. Mjukstart i skolan, å efteråt drog jag till stallet. Red Surprise lite på ängen o fixade lite stallsysslor, sen vidare till ridskolan. Fick Fionn, har aldrig ridit honom förut, men jisses vilken fin häst. Linda var supernöjd och tyckte jag red honom superbra, så kan ju inte säga att det gått dåligt direkt.. Men gick OK, han var super, men jag vet att jag kan göra bättre.
 
Nu har jag, för ett tag sedan, duschat. Riktigt skönt. Fixat flätor för å ha lockit hår imon, varför vet jag inte, hade bara lust.. ;)
 
Nu ska jag ta o kolla tv. Ännu en skoldag imon, hur ska jag orka..? ;)
 
Jag o BästaVännen Emilia.. Haha, kolla hennes face.. <3
 

Go natt.. Bloggäääään ;-))

Ska ta o försöka sova snart, skola imon.. Hmm :// Ska iaf bli roligt å träffa kompisarna. Puss
 

Rubrik

Åhh vilken mysdag. Jag har vart på topphumör hela dagen, och det har gått såå bra med hästarna idag. Invigde mina nya stigbyglar oxå, som jag fått av Anna mfl. i julklapp, tack snälla.
 
Surprise var en aning pigg idag, red på en åker en liten bit från stallet. Gjorde mycket volter och red henne i form.
Red oxå Mozart åt mamma, och han var oxå fin. Red, som med Surprise, lite volter och så.
-------------
Ikväll har vi 2 hästar till start på Mantorp, och eftersom jag har skola (suck) imon, så får jag hålla tummarna framför datan istället. Batman ska gå sitt första montelopp, och sen startar CC, som vann förra gången han startar, hoppas på en vinst igen!
 
Ska ta o mysa ner mig lite, sista dagen på jullovet.. :SS
 
 

Go kväll

Haft det grymt roligt hos Camilla, vi tog det lugnt för det mesta, och gick även en sväng förbi mormor & morfar, eftersom hon bor så nära dom. Nu har jag precis proppat i mig 2 hamburgare och ska mysa ner mig med en film och lite choklad, sista kvällen på jullovet...
 

Tjenare

Mål 2012/2013

Jag hade under år 2012 ett mål med Surprise, och det var att hopptävla en bana på 80cm och bli felfria, och att jag hade en bra känsla och flyt genom allt. Och redan i mars så kunde jag bocka av det, *stolt*.
 
Nu har jag satt lite flera mål under 2013. Efter jag hade klarat 80cm satte så tänkte jag oxå lixom, år 2013 ska jag vara säker på 90-1m, men får nu tänka om lite, eftersom Surprise varit halt under halva 2012, så då har jag valt att sätta såhär:
¤Komma tillbaka på tävlingsbanorna, få tillbaka en bra känsla och flyt på lite lägre nivå för att sen kunna hoppa upp ett snepp.
¤Få ett bra flyt på 80cm, för att möjligtvis kunna satsa mot ännu högre år 2014, om jag fortfarande har henne då.
¤Ha roligt, och skaffa många fler roliga minnen.
Så ser det ut just nu, vem vet, kanske dyker upp nya.. ;-))
 
 

Tjeenare

Ohh gud vilken dag. Jag vart tröttare än tröttast, belive me.. Stått upp och sovit, och därmed fick jag lite huvudvärk oxå, men mitt fel som är vaken natten lång. Nu har jag duschat, käkat mat o ska snart dra till min fina bästavän, Camilla och sova över. Kan slå vad om att det kommer bli skratt hela natten.. *Har inte träffat mågon flummigare för tillfället* ;-))
 
Idag var Surprise SÅ fin, övertaggad, men ändå fin. En sak jag vart väldigt glad över var att jag kunde rida henne i en fin form i alla gångarter, utan några protester från hennes sida, ville verkligen jobba och var pigg & glad, kul.
 
Nu ska jag snart åka.. Stallledig imon = sovmorgon. Bäst. <3
 
Btw, sett den fina headern som Olivia har gjort? Ville ha en enkel.. ;))
 
 

Såhär på kvällskvisten..

Go kväll alla fina. Nu är jag hemma och saknar Gotland enormt mycket. Känner mig verkligen hemma där.
 
Nog pratat om det. Imon ska jag rida sötan min. OM jag längtat.. Får se HUR pigg hon nu är, eftersom hon höll på å krypa ur skinnet innan jag drog ner till ön, o nu har hon vilat under den tiden, hmm.. Får väl använda lite klister eller något, right? ;-))
 
Ska ta o hoppa i säng i tid, gonatt.
 
 

....

Sitter i bilen på G hem.. Haft en sjuk rolig resa me brorsan, Camilla o Haylie. Saknar redan Gotland sjukt, hmm.. :'S

*Gomorron*

Gick upp runt halv 12 och började dagen med en dusch, skönt. Tryckt i mig lite frukost till film, och nu sitter jag här..
 
Som ni ser så har headern kommit upp, tycker den vart fin, kanske att "ringarna" vart lite för tjocka, men skit samma. Håller på å fixar med en bakgrund nu, men datan krånglar å jag kommer inte in bland koderna, hmm..? ://
---------------
Idag åker jag hem till mamma, åker upp med Andreas, Camilla och lilla Haylie, så jag behöver itne oroa mig för dåligt sällskap inte.. Uppdateringen kommer vara lätt låg just mär jag sitter på båten, eftersom det inte finns någon sändning ute på havet, men uppdaterar er innan och efter, promise.
 
Nu ska jag fixa iordning mig lite, puss!
 

Go kväll

Efter massa krångel osv så är det ÄNTLIGEN bestämt och klart, angående headern. Det ända jag kan säga till er är att det är sverigetema, no more.
 
Åhh, hittade en super fin bild på ponnyn min, när vi hade tävlat 80cm första gången, och blev felfria.. <3
 
 
 

<3

@@

Ny header på G. Snällaste Julia, som jag var på samma ridläger med år 2012, hjälper mig med den. Nu är jag mer än taggad, för inte ens jag har en aning om hur den kommer att se ut.
 
 
Är oxå SJUKT taggad på 2013. Detta skall bli det bästa året, tro mig.
Planen för Surprise är att sätta igång henne ordentligt, och snart komma ut på hopptävlingar igen. OM jag längtar..
Nu ska jag kolla film by myself, brb!
 

Men tjeenare..

Helt död gick jag upp kl 12. Shiit, aldrig varit tröttare i hela mitt liv.. o.o Åkte hem t pappas kompis o käka "frukost" - korv med bröd, o en cola till de. ;)) Sen var jag tvungen att väcka lite liv i mig, så gick i en rätt bra fart en kvart på vårat gåband, rätt skönt.. För att sen stupa ner i soffan, hehh ;$$  Senare ikväll ska jag kolla film med familjen och ta det lugnt. Imon ska jag träffa Alma en stund, OM jag hinner, innan jag åker hem till mamma igen. Säger med handen på hjärtat att jag skulle kunna stanna här på ön ett bra tag till, för mysigt är det. Men längtar ändå grymt efter ponnyn.
 
Idag ska bilderna bytas ut i headern.. Bara jag som längtar..? :D
 

Suck...

Har vänt på dygnet.. Går & lägger mig vid 4-6 och går upp runt 11-3.. Måste ändra på detta, äter inget på dagarna heller, för är inte hugrig.. Men såhär på nätterna är jag döhungrig och magen skriker. Hmm.. :/
 
Ska iaf bli ändring på detta. Har stoppat i mig 2 mackor och ett glas oboy som fått tyst på magen (:
------------------------------
Några saker jag SKA göra och förbättra under 2013:
¤Träna och jogga, riktigt skönt när man väl kommit igång
¤Ha bättre tålamod
¤INTE vända på dygnet
¤Ha roligt, glömma bort det negativa och istället finna det posetiva..
 
Det låter väl rätt bra, right? ;-) Ska ta o försöka sova nu, även om jag är piggare än piggast just för tillfället...
 

Frågestund

 Nu kör vi på en frågestund.  Fråga hur konstiga, knäppa och galna frågor helt enkelt, svara 100% ärligt, på allt.
KLARA FÄRDIGA GÅÅÅ
 
 
 
 
 

Go kväll

Har verkligen fått grymmaste staren på 2013. Myst med Vänner & Familj och bara tagit det lugnt. Inga måsten.
Idag har jag varit med Alma inne i stan, vi kolla bio och hon shoppade några grejjor efteråt. Sen tog vi en liten fika, såklart! ;) Åhh, mysigt vi hade det. Har verkligen saknat henne något enormt mycket. Den 7 januari har vi varit bästisar i 11 år, och det ska firas på ett eller annat sätt.
 
Nu längtar jag grymt mycket efter ponnyn min. Att få rida ut på en härlig vinterridtur och få känna hennes värme i kylan. Men snart så.. Får hålla ut helt enkelt.. ;)
 
Nu ska jag ta & ändra lite bilder i headern.. Måste ju uppdatera lite, right? ;-)
 

Tova & Lina - ponnysmurfarnas.se

Jag tycker alla ska ta och besöka denna grymma blogg. Läser den varje dag, och har verkligen fastnat.
Dom har super fin design, och uppdateringen är super. Båda är två helmysiga tjejer, och det är super roligt att följa dom i deras vardag. Gå in på deras blogg och ni kommer fastna, tro mig! :) Btw, grymma bilder har dom oxå. (:
www.ponnysmurfarnas.se
 
 
 

2012 - *delete*

2012, LÄTT det sämsta året av dom alla. Klart det finns undantag, men mycket skit som täppt till glädjen.
Täntke ta fram delar av hela året, och sen trycka på "delete-knappen" för gått.
 
Negativa saker
¤Surprise har varit halt mestadels av året
¤Valt bort några vänner som jag inte litar på, eller som vill va med mig för att komma åt något/någon annan
¤Jag har inte visat hur mycket jag verkligen älskar mina vänner, för när just DEN stunden kommer då vi skiljs åt, så är det redan försent.. *Dåligt självförtroende*
 
Posetiva saker
¤Jag har haft många vänner som stått mig vid sidan om och pushat mig och gjort mig glad
¤Jag har upplevt sjukt många och roliga saker
¤Jag har fått MÅNGA nya vänner. <3
 
Mycket vänner inblandade, men det gör en stor roll i mitt liv. Utan vänner så sjunker mitt självförtroende till 0, smack säger det bara. Jag har lagt en sån stor koncentration på det negativa, och bara tänkt svart. NU ska jag ändra på detta. Ta fram det posetiva i det negativa, göra mina EGNA val, verkligen visa kärlek till mina vänner och
KÄMPA, KÄMPA OCH ÅTERIGEN KÄMPA. Jag är säker på vilka vänner som jag kan kalla vänner, och det är jag glad över. Kommer aldrig ändra på det.
 
*Skriver 2012 på ett papper och slänger det i sopkorgen, done*
 
 
 
 

U can't make a rainbow without little rain

Dagens har ägnats åt vänner & familj. Goa Julia och Hanna var här, GUD så söta dom är. Myste lite med dom o sen kom det återigen en Julia, fast lite äldre.. ;-)) Vi har inte gjort nåt @@ all. Myst, kollat runt på datan, och skrattat. Me gusta.. <3
 
NU ska jag skriva ner 2012. SKITåret rättare sagt.. Here we goooo...
 
 

Tjenare

Är verkligen tröttare än tröttast. Gick o la mig efter 4, så får väl skylla mig själv.. ;)
 
Goa Hanna och Julia är här, samt brorsan med tjej o beebis, Haylie.. <3 Stolt faster säger jag bara..
Senare komemr Lullan. Mys <3
 
Imon får jag dra mig upp tidigt, för vid 11 drar jag till Alma för att åka buss in till stan där bio och shopping väntar.
Kommer bli bäst, och JA jag tar med mej mobilen så jag kan uppdatera er därifrån.
 
 <--- Jul och Nyårs outfiten.. <3
 

2013... <3

Nu har vi entligen skålat in 2013. Nu lämnar jag 2012 bakom mej och tar nya tag. 2012 vart sämst, men juste..
Finns ju inget 2012.. Sorry ;))
 
Vart sämst på att blogga, no shit. Mitt nyårslöfte är minst 3 inlägg / dag.. Kapissch? ;-)
Har iallafall firat med GOA människor. Åkte till Cherie, Fredrik & deras 2-åring Liam. Sen va ju Åsa å Pappa me såklart, hehe. Men mysigt hade vi det.
 
-----
Ska ta o skriva ner en del saker från 2012, posetiva som negativa.. Hmm, i hope u like it.. :))
 
GOTT NYTT ÅR IALLAFALL!